IMG_5580


Från Köket !

Rövarborgens matpolicy syftar till att ge barnen goda matvanor, matglädje, främja deras hälsa och ge dem energi för att orka med förskolans dagliga aktiviteter.

Tillgodose barnens näringsbehov
vi vill att måltiderna blir en lugn och trevlig stund och att lära barnen bra bordsskick

Varje dag serveras grönsaker till maten och vi har bra råvaror
Minst en  gång i veckan serverar vi en vegetarisk rätt

Till maten dricker vi alltid Lättmjölk(enligt Livsmedelsverkets rek) och vatten. 

Rövarborgens Policyn har fem övergripande riktlinjer, samt en beskrivning av hur uppföljningen och ansvaret för policyn regleras.


Riktlinjer för maten på personalkooperativet Rövarborgen


Maten på Rövarborgen skall:


1. Vara hemlagad.
2. Vara god, näringsriktig och varierad.
3. Tillagas och ätas så att alla på Rövarborgen känner matglädje
4. En strävan efter att köpa in ekologiskt i den mån det går 
5. Varorna köps av pålitliga leverantörer

Special kost  i Förskolan

Se separat dokument BESTÄLLNING AV SPECIALKOST och SPECIALKOSTRIKTLINJER under Dokument fliken

kakor, glass, godis, läsk, saft, chips överlåter vi till familjens fredagsmys, lördagsgodis och andra tillfällen

för mer information
www.norrtalje.se/info/barn-och-skola/forskola/evq/  

Vi får kontinuerliga tillsynsbesök av Livsmedelverket

Måltiderna

Varje dag mellan kl. 07.45- 08.15 står vår frukot framdukad. Den varieras mellan:
Fil med flingor/müsli. gröt.
Smörgås, pålägg och grönsaker, mjölk.
Kl.09.15 fruktstund

Kl. 11.30 serverar vi lunch.
Vi dricker mjölk och vatten till lunch och serverar knäckebröd till ibland som komplettering

Kl. 14.15-14.30

Det som vi kan ha till mellanmål är :

  1. Mjölk och smörgås,frukt
  2. Filmjölk och smörgås,frukt
  3. Korv m. bröd och mjölk/vatten, frukt
  4. Gröt, frukt
  5. Hemgjord yougurt

När barnen fyller år bestämmer de själva vad köksan ska laga till lunch, det blir deras önskemat! 
kl. 16.00 fruktstund för barnen som går längre än 16.00

Förskolans Matsedel skickas via Pluttra